De kogel is door de kerk: de iPhone-bouwer neemt de muziekherkenningsapp over voor 340 miljoen euro.

Gisteren schreven we al over een mogelijke overname, maar nu is het officieel: Shazam is van Apple. Dat heeft een woordvoerder van de iPhone-maker gezegd aan TechCrunch. Het is de tweede grote overname op gebied van muziek van Apple na de aankoop van Beats in 2014.

 

“We zijn enthousiast dat we het team van Shazam kunnen verwelkomen,” schrijft Apple in een verklaring. “Sinds de lancering van de App Store prijkte de applicatie altijd bovenaan de lijst van meest gedownloade applicaties. We zijn een goede match, want beiden willen we onze gebruikers trakteren op een fantastische, muzikale ervaring. We hebben grootse plannen en kunnen niet wachten om samen de krachten te bundelen.”

Wat Apple van plan is met Shazam is nog niet helemaal duidelijk. In het verleden werkten Apple en Shazam al samen om een muziekherkenningsfunctie in Siri te stoppen. Dankzij de deal zou Apple de functie rechtstreeks in iTunes kunnen integreren. Voor welk bedrag de overname gerond is, liet het bedrijf eveneens niet weten, maar volgens anonieme bronnen van TechCrunch zou het om een bedrag van 340 miljoen euro gaan.

“Wat is dat liedje op de radio?”

Met Shazam is het mogelijk om een liedje te herkennen. Hoor je een leuk deuntje op de radio of in de achtergrond, dan kan de app ‘luisteren’ en je vertellen om welk liedje het gaat en wie de artiest is. Shazam is zowel te downloaden op Android, iOS, Apple Watch, Android Wear en Mac. Hier kan je alle versies downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here