Nieuws

Nintendo Switch werd al meer dan tien miljoen keer verkocht

De Nintendo Switch is een doorslaand succes. Op minder dan een jaar tijd werd de console tien miljoen keer verkocht.

Via een tweet laat Nintendo weten dat het al tien miljoen exemplaren van de Switch heeft verkocht. De console die je overal mee naar toe kan nemen én aan je tv kan koppelen, werd slechts negen maanden geleden gelanceerd, wat het getal erg indrukwekkend maakt. Bovendien staat de kerstperiode voor de deur. Waarschijnlijk zal het aantal verkochte Switchen tijdens deze periode in een versneld tempo stijgen.

Tijdens de uitrol van de Nintendo Switch waarschuwden we voor het gebrek aan spellen bij de lancering. “2017 kan wel eens een lastig jaar worden. Het aantal toptitels gaat vooral van Nintendo moeten komen. ‘Zelda’, ‘Mario Kart’, ‘Splatoon’ en ‘Super Mario Odyssey’ moeten 2017 overbruggen. Daarom zal niet iedereen bij de lanceringsdatum de winkels platlopen voor een Switch,” schreef gamer en collega Cédric toen.

Ondertussen heeft niet alleen Cédric een Switch gekocht, maar eveneens zo’n tien miljoen andere spellenliefhebbers. De hardware van de Switch overtuigt de massa voldoende om de console aan te schaffen. Bovendien zijn met name Zelda en Super Mario Odyssey steengoede spellen. Hopelijk zijn third party-ontwikkelaars ondertussen voldoende overtuigd van de Switch en volgen binnenkort nog topspellen voor de console.

Tien miljoen verkochte consoles op slechts negen maanden tijd is een erg indrukwekkende verwezenlijking. De Wii U werd immers slechts 13,56 miljoen keer verkocht tijdens zijn ganse levensduur. Voorlopig evenaart Nintendo de verkoopcijfers van topconsoles als de Wii en PS4 niet. De Wii werd tijdens zijn levensduur meer dan honderd miljoen keer verkocht. Indien de verkoop van de Switch even hard blijft gaan, zal Nintendo erin slagen dat record te verbreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business