Nieuws

Microsoft maakt Bing slimmer met artificiële intelligentie

De zoekresultaten van Bing worden voortaan aangestuurd door artificiële intelligentie, met correctere resultaten tot gevolg.
Microsoft kondigt verschillende nieuwe functies in Bing aan. Het bedrijf zet artificiële intelligentie in om de zoekresultaten beter af te stemmen op vragen. Bovendien gaat Microsoft een samenwerking met Reddit aan. De Windows-maker integreert Reddit-content rechtstreeks in de Bing-zoekresultaten.

Artificiële intelligentie

De updates focussen zich op conversaties te brengen naar mensen met genuanceerde antwoorden. “AI is beter geworden in het vinden van informatie en de manier waarop het deze informatie begrijpt, is drastisch veranderd,” vertelt Kristina Behr, de planning program manager bij Microsofts Artificial Intelligence en Research Group.Een groot deel van de nieuwe functies zorgt er voornamelijk voor dat Microsoft competitief blijft met zoekgigant Google. De grote concurrent van Microsoft integreert al langer machine learning in Google. Microsoft wil er voornamelijk voor zorgen dat de antwoorden op je vragen verschillende invalshoeken hebben.Verder kan je op afbeeldingen zoeken in Bing. Microsoft toont tijdens zijn aankondiging dat je deze functie niet alleen kan gebruiken om naar beroemdheden te zoeken, maar om eveneens op zoek te gaan naar soortgelijke juwelen die een bekend persoon draagt. Microsoft voorziet hiervoor een ‘search within image’-knop.

Reddit

Een laatste punt waaraan Microsoft werkt, is om je rechtstreeks antwoord te geven op je vragen, in plaats van alleen links naar interessante websites te tonen. Hiervoor gaat het bedrijf een samenwerking met Reddit aan. Bovenaan de zoekresultaten zie je de meest trending antwoorden op vragen verschijnen. Hierdoor hoef je niet door te klikken naar de juiste website om antwoord te krijgen op je meest prangende vragen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business