Nieuws

2017 volgens Google: dit zijn de populairste telefoons van het jaar

Naar goede gewoonte maakt Google een overzicht van de populairste zoekopdrachten van het jaar. Twee smartphones verdienen een plekje in de algemene top vijftien.

Google onthult de meest trending zoekopdrachten van 2017 in België. Wat we zoeken in Google vertelt veel over wat er leeft in ons land. Opvallend aan de resultaten? Veel mensen vragen zich af hoe een bepaalde applicatie werkt. Weet jij al hoe je Netflix moet gebruiken en heb je al een lief op Tinder gevonden? Ondanks de populariteit van deze apps vragen nog veel Belgen zich af hoe ze juist werken, zo blijkt uit de Google-zoekopdrachten van dit jaar. De top tien zoekopdrachten die beginnen met ‘Hoe werkt…’ staat bol van de apps:

 1. Hoe werkt Tinder
 2. Hoe werkt Instagram
 3. Hoe werkt PayPal
 4. Hoe werkt WhatsApp
 5. Hoe werkt Spotify
 6. Hoe werkt Snapchat
 7. Hoe werkt Payconiq
 8. Hoe werkt Euromillions
 9. Hoe werkt Twitter
 10. Hoe werkt Netflix

Smartphones

Google maakte voor ons ook een overzicht van de populairste telefoons van het jaar, of althans de telefoons waar het meest naar gegoogeld werd. De top vijf ziet er als volgt uit:

 1. iPhone 8
 2. iPhone x
 3. Nokia 3310
 4. Samsung Galaxy S8
 5. Razer Phone

De iPhone 8 en X zijn de populairste telefoons in Google met respectievelijk een vierde en een dertiende plaats in de lijst met populairste zoekopdrachten. Ook voor andere smartphones gaan we ten rade bij Google. De Nokia 3310 is het derde populairste toestel waar we het afgelopen jaar geïnteresseerd in waren en ineens de enige niet-smartphone in de top vijf.

Ondanks het feit dat Samsung de meeste smartphones ter wereld verkoopt, prijkt de Samsung Galaxy S8 slechts op een vierde plaats. Huawei, die recent Apple nipt de loef afstak in de top drie van populairste smartphonemerken komt niet voor in deze lijst. In plaats daarvan prijkt de Razer Phone op de vijfde plaats. Veel mensen zijn geïnteresseerd in de eerste smartphone van het gamingbedrijf.

Top vijftien

De top 15 van onderwerpen waarnaar we zoeken in Google bestaat uit klassieke onderwerpen als Eurovision, de Tour de France en Temptation Island. Veel van onze interesses gaan echter eveneens over technologie. Zo prijkt Facebook op nummer 1 in de lijst van populairste zoekopdrachten, maar ook torrent9 en de iPhone 8 bevinden zich in de top vijf van de ijst. Gek genoeg staat de iPhone X een stuk lager, al kan je het verjaardagstoestel van Apple nog wel in de top vijftien terugvinden.

 1. Facebook aanmelden/connection
 2. Eurovision 2017
 3. torrent9
 4. iPhone 8
 5. Tour de France 2017
 6. Temptation Island 2017
 7. hd stream
 8. Orange
 9. Secret Story 11
 10. Tui
 11. Hotmail connexion
 12. About you
 13. iPhone X
 14. Stranger Things
 15. Woord snack

Op www.yearinsearch.be kom je nog meer te weten over ons Google-gedrag van het voorbije jaar.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business