Zo kan Microsofts opvouwbare Surface-notepad er uitzien
Uit aangevraagde patenten blijkt dat Microsoft werkt aan een opvouwbare notepad. Er zijn al jaren geruchten dat het bedrijf werkt aan een Surface Phone. De Windows-maker vroeg recent patenten aan waaruit blijkt dat zo’n Surface Phone er wel eens helemaal anders uit kan zien dan we verwachten. In de patenten is een opvouwbaar toestel te zien met twee schermen, een speciaal scharnier en in zakbroekformaat. Een designer ging met de patentschetsen aan de slag en creëerde renders van het Surface-apparaat.
@zacbowden @h0x0d @windowscentral #Surface Andromeda Render according to the latest patents pic.twitter.com/CmbvlfETtU
— David Breyer (@D_Breyer) December 18, 2017
In de renders is duidelijk te zien hoe Microsoft compactheid en multitaskmogelijkheden wil combineren. Opgevouwen is het toestel relatief compact en heb je zoals bij een smartphone één scherm. In deze vorm is de Surface-notepad ideaal om snel je mails na te kijken. Vouw je de notepad gedeeltelijk open, dan kan je het apparaat op zijn zijkant zetten om naar een film te kijken. Ten slotte is het mogelijk om de Surface volledig open te klappen. Het speciale scharnier zorgt ervoor dat de twee schermen naadloos op elkaar aansluiten. Hierdoor krijg je een groot scherm waarop je kan multitasken.
De renders van David Breyer zijn uitsluitend gebaseerd op de patenten die Microsoft heeft aangevraagd. Het is niet zeker of het bedrijf de schetsen in de patenten nauwkeurig zal volgen. Bovendien kan het zijn dat het opvouwbare toestel nooit het daglicht ziet. Van de Surface Studio verschenen echter maanden voor de lancering eveneens patenten. Deze all-in-one computer is ondertussen al enige tijd op de markt verkrijgbaar en lijkt erg hard op de schetsen in de patent.
De belangrijkste vraag over de Surface-notepad is welk besturingssysteem Microsoft zal gebruiken. Windows Mobile bestaat niet meer, waardoor Android een logische keuze lijkt. Windows 10 kan je voortaan echter eveneens in combinatie met een ARM-chip gebruiken. Hierdoor krijg je de kracht van een volwaardig besturingssysteem in combinatie met de grote autonomie waar ARM-chips voor zorgen.