Nieuws

Patches van Intel zorgen voor opstartproblemen

Intel rolde vorige week firmware-updates uit voor Spectre en Meltdown. De patches veroorzaken echter problemen bij bepaalde chips.

 
De impact van Spectre en Meltdown laat zich nog altijd gelden. Intel stelde afgelopen week patches beschikbaar die enkele gaten moesten dichten die waren blootgelegd bij de onthulling van de lekken. Nu blijkt dat die patches bij sommige systemen voor problemen zorgen.
 
The Wall Street Journal rapporteert dat Intel ondertussen aan enkele klanten heeft aangeraden om de patches nog niet te installeren. Intel zelf heeft niet met zoveel woorden gezegd dat men beter wacht met het uitrollen van de firmware-updates, maar het geeft wel toe dat er problemen zijn. “We hebben meldingen ontvangen van enkele klanten dat het installeren van firmware updates leidde tot systeemreboots,” stelt Navin Shenoy, vice-president en general manager van de datacenter-divisie bij Intel. Shenoy geeft aan dat de problemen zich voordoen bij processors met de Broadwell- en Haswell- architectuur en zowel bij chips gebouwd voor consumententoestellen als voor servers.
 
“We werken snel met deze klanten om dit rebootprobleem te begrijpen, diagnoseren en aan te pakken. Als dit een aangepaste firmware update van Intel nodig maakt, zullen we dit via de normale kanalen voorzien,” aldus Shenoy.
[related_article id=”173801″] Het voortijdig lekken van informatie over Spectre en Meltdown heeft heel wat bedrijven een versnelling hoger doen schakelen. Het lijkt erop dat Intel in alle haast om een oplossing uit te rollen enkele bugs in de patches over het hoofd zag. Het is ook niet het enige bedrijf dat met patch-problemen had af te rekenen: ook bij Microsoft zorgde de updates voor onstabiele systemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business