Nieuws

Nvidia vraagt GPU-verkopers om gamers voorrang te geven

De grote populariteit van bitcoin mining zorgt voor tekorten en stijgende prijzen op de GPU-markt. Nvidia stelt nu beperkingen in en vraagt andere leveranciers te volgen.

De recente explosie van cryptokoersen en cryptomunten heeft een grote impact op de prijzen en beschikbaarheid van grafische kaarten. Zo groot, dat Nvidia nu ingrijpt en zijn verkoop zal inperken tot twee GPU’s van hetzelfde type per koper. Dat rapporteert de Duitse website Computerbase. De limitering moet cryptominers ontraden en ervoor zorgen dat gamers hun hand op hun kaart van voorkeur kunnen leggen. Het bedrijf vraagt zijn verkoopspartners om hetzelfde te doen.

[related_article id=”212784″]

De huidige boom in cryptomunten zorgt voor tekorten en grote prijsstijgingen op de markt. GPU’s worden gebruikt om de encryptiecodes te kraken van de blockchaintechnologie die de handel in cryptomunten mogelijk maakt. Door de hausse op de markt kopen cryptominers mid- en high-end grafische kaarten in grote getallen op. Het brengt de beschikbaarheid van GPU’s voor gewone gamers in gedrang. Door een limiet op de verkoop te plaatsen, hoopt Nvidia dat gamers weer gemakkelijker aan de grafische kaart van hun keuze geraken.

Nvidia-woordvoerder Boris Böhles laat het volgende optekenen: “Voor NVIDIA staan ​​gamers voorop. Alle activiteiten met betrekking tot onze GeForce-productlijn zijn gericht op onze belangrijkste doelgroep. Om ervoor te zorgen dat GeForce-gamers in de huidige situatie nog steeds toegang hebben tot GeForce-GPU’s, raden we onze handelspartners aan om de nodige maatregelen te nemen om aan de behoeften van gamers te voldoen.” Het bedrijf beklemtoont dat het enkel om een aanbeveling gaat en dat het op geen enkele manier zijn partners wil dwingen om de regel te volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business