Nieuws

Intel belooft definitieve oplossing voor Meltdown en Spectre in 2018

Intel werkt naarstig aan een duurzame fix voor de twee processorlekken. CEO Brian Krzanich belooft aangepaste chips voor het einde van het jaar.

Intel brengt in 2018 aangepast chips op de markt die beschermd zijn tegen Meltdown en Spectre. Dat verklaarde CEO Brian Krzanich tijdens een aandelersvergadering. Krzanich stelt dat het bedrijf “rond de klok” bezig is om de veiligheidsproblemen aan te pakken die door Meltdown en Spectre zijn blootgelegd.

[related_article id=”221921″]

Sinds de kennis over de twee processorlekken drie weken geleden aan de oppervlakte kwam, heeft Intel behoorlijk wat kritiek te verwerken gekregen. Het nieuws over Meltdown en Spectre lekte een week te vroeg uit, en het bedrijf had op dat moment nog geen antwoord klaar voor de lekken. De verwarring over de lekken in de eerste dagen zette Intel er toe aan om zich openlijk te verdedigen met de uitspraak dat de veiligheidsproblemen zich óók bij andere processorfabrikanten voordeden. Later, toen het bedrijf met patches kwam die de lekken moesten indammen, bleken die patches zelf schadelijk te zijn voor computersystemen. Intel raadde zijn gebruikers uiteindelijk aan om de patches niet te installeren en te wachten op de verbeterde versies.

Niemand zal ontkennen dat de communicatie en reactie van Intel op de Meltdown en Spectre-lekken verre van perfect was. Het bedrijf houdt zich echter sterk dat het financieel niet geraakt zal worden door de problemen. Krzanich stelde dat Intel zijn financiële prognoses niet zal bijstellen, en dat het bedrijf niet verwacht dat de hetze een impact zal hebben op zijn productiekosten of uitgaven. Over het controversiële feit dat hij in november 24 miljoen dollar aan aandelen in het bedrijf verkocht, toen hij al op de hoogte was van Spectre en Meltdown, bleef Krzanich stil.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business