Nieuws

Gratis Microsoft-tool checkt je systeem op risico Meltdown en Spectre

Microsoft lanceert een tool waarmee bedrijven kunnen evalueren of hun computers misbruikt kunnen worden door de processor-lekken.

 
Microsoft stelt een gratis tool beschikbaar waarmee een administrator gemakkelijker kan controleren of systemen voldoende beschermd zijn tegen Spectre en Meltdown. De software is te vinden in Windows Analytics, een dienst die ingebouwd zit op de Pro, Enterprise en Education-versies van Windows.
 

Overzicht behouden

 
Een computer beschermen tegen de gevaren van Meltdown en Spectre houdt meer in dan een patch uitvoeren. Omdat de bugs waarvan de exploits gebruik maken op processorniveau zitten, is er geen rechttoe-rechtaan oplossing die de risico’s neutraliseert. Een combinatie van software-patches en firmware-updates voor hardware moeten de gevaren verkleinen. Tegelijkertijd moet je erover waken dat de patches compatibel zijn met de security-software die je draait, en moet je op je hoede zijn voor haastige patches die schade toebrengen aan je systeem.
[related_article id=”173801″] Als je de hoede hebt over één pc of een paar pc’s, dan kan je die taak nog wel alleen bolwerken. Administrators die honderden pc’s moeten beheren hebben er een grotere kluif aan. Om hun werk eenvoudiger te maken komt Microsoft met een tool die de belangrijkste parameters verzamelt in één dashboard.

Zoals gezegd kan je die tool sinds kort in Windows Analytics vinden. Die service wordt sinds Windows 7 ondersteund. Om er gebruik van te kunnen maken heb je een Azure Active Directory-account nodig, maar dat kan je ook gratis aanmaken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business