Nieuws

Oreo-uitrol van Samsung Galaxy S8 tijdelijk stopgezet

Nog geen Oreo op je Samsung-flagship? Dan zal je vermoedelijk nog even moeten wachten, want de uitrol is om onbekende redenen stopgezet.

Vorige week ontvingen de eigenaars van een Samsung Galaxy S8 eindelijk het nieuwtje dat ook zij van het Oreo-koekje kunnen smullen, maar de euforie is maar van korte duur. Lang niet iedereen heeft de update al gekregen en inmiddels krijgt niemand hem nog binnen, zo meldt SamMobile.

[related_article id=”222807″]

Of er sprake is van een bug of ander probleem, hebben we het gissen naar. Samsung liet immers nog niet weten waarom het de update stopzette. Waarschijnlijk zit er een bug in de firmware waardoor mensen de update niet krijgen. Ook andere fabrikanten liepen al tegen dat probleem aan, zoals HTC en Xiaomi. Een typisch probleem van Android 8.0, zo blijkt, want eerdere jaren gebeurde dat zelden.

Volgens bronnen van SamMobile zou het Zuid-Koreaanse concern al werken aan een nieuwe versie. Die zou binnenkort moeten verschijnen. Na de Galaxy S8-serie moeten ook een hoop andere toestellen de upgrade naar Oreo krijgen. Later volgen de Note 8 en goedkopere smartphones volgen, zoals de Galaxy A-, J- en C-toestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business