Nieuws

Tweede elektrische Porsche zit Tesla op de hielen

Op het Autosalon van Genève onthult Porsche zijn tweede elektrische auto die optrekt van 0 tot 100 kilometer per uur in 3,5 seconden.

Porsche onthult zijn tweede elektrische auto op het Autosalon van Genève: de Mission E Cross Turismo. De sportwagenfabrikant hoopt met dit nieuwe model de strijd aan te gaan met de Tesla Model X.

De elektrische Mission E Cross Turismo is de tweede elektrische auto van Porsche en bovendien een conceptwagen die uitsluitend bedoeld is om aan te tonen hoeveel vooruitgang de fabrikant boekt in de ontwikkeling van elektrische sportwagens. De Mission E Cross Turismo verschijnt vermoedelijk dus ook nog niet meteen op de markt.

Krachtpatser

De Mission E Cross Turismo beschikt over vierwielaandrijving met twee elektrische motoren die 600 pk aan vermogen produceren. In minder dan 3,5 seconden moet de auto optrekken van 0 tot 100 kilometer per uur en onder de twaalf seconden moet de 200 kilometer per uur op de teller verschijnen.

Bovendien moet de auto in staat zijn om meerdere keren dergelijke sprintjes af te leggen zonder een prestatievermindering. De krachtpatser heeft een topsnelheid van 250 kilometer per uur.

Tesla op de hielen

De concurrent Tesla Model X behaalt een snelheid van 100 kilometer per uur in 2,9 seconden. De elektrische auto van Tesla is voorlopig nog sneller, maar Porsche zit de fabrikant op de hielen.

Snel opladen

Bovendien belooft Porsche dat de elektische auto’s naast snel rijden, ook snel zullen opladen. De Mission E Cross Turismo moet meer dan 500 kilometer ver kunnen rijden op een volledige acculading, maar na vijftien minuten opladen moet de auto opnieuw een afstand van 400 kilometer kunnen overbruggen.

De Mission E Cross Turismo bouwt voort op het concept van de elektrische Mission E, maar verdere details zijn voorlopig niet beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business