Nieuws

‘s Werelds grootste SSD bereikt kaap van 100 TB

Opnieuw een wereldrecord: de ExaDrive DC100 van Nimbus Data propt 100 TB aan opslagruimte in één SSD.

Wie een SSD van 1 terabyte in zijn computer heeft zitten, mag zichzelf gelukkig prijzen, maar ondertussen is ook al het honderdvoud mogelijk. Nimbus Data test momenteel zijn ExaDrive DC100 bij een beperkt aantal klanten. De SSD biedt een opslagcapaciteit van 100 TB en is daarmee de nieuwe wereldrecordhouder.

De DC100 is een 3,5 inch SATA SSD en maakt gebruik van 3D NAND flashgeheugen. Om die 100 TB in perspectief te plaatsen: dat is ongeveer voldoende opslagruimte voor 20.000 HD-films of 20 miljoen muzieknummers. De schrijf- en leessnelheden liggen rond 500 MB/s, wat op zich niet bijzonder is.

De ExaDrive DC100 is bedoeld voor gebruik in datacenters en zal dus niet meteen in je volgende laptop opduiken. Het illustreert wel de snelle ontwikkeling van SSD’s op gebied van opslagcapaciteit. Nog geen jaar geleden introduceerde Seagate een 3,5 inch SSD met 60 TB opslag en vorige maand pas toonde Samsung zijn 30 TB SSD’s in een 2,5 inch vormfactor.

Nimbus Data heeft geen concreet prijskaartje gecommuniceerd, maar laat weten dat de prijs gelijkwaardig zal zijn aan vergelijkbare enterprise-SSD’s en per terabyte aangerekend wordt. Dat zal wellicht niet min zijn, zelfs voor gebruik in een businessomgeving. Nimbus Data biedt daarom vijf jaar garantie zonder enige beperking.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business