Intel stopt krachtige Core i9-processors in laptops

Intel breidt de Intel Core i9-familie uit naar laptops. Volgens de chipfabrikant bieden de nieuwe processors enorme prestatieverbeteringen.

Tot op heden was de line-up van processoren in het Intel Core i-segment voor laptops beperkt tot de Core i3, i5 en i7. Intel bracht vorig jaar een nieuw lid voor de Core i-familie naar desktops, de Intel Core i9. Die Core i9 zal nu ook naar laptops komen.

Intel Core i9-8950HK

De processor die beschikbaar zal komen is de Intel Core i9-8950HK, een 6-core processor met Intels hyperthreading, wat maakt dat hij uiteindelijk 12 threads heeft. De processor kan een maximale kloksnelheid per core van 4,8 Ghz bereiken, mits de koeling van de laptop dit toelaat.

Intel spreekt met deze processor over “de beste gaming processor” die ze ooit hebben gemaakt voor in een laptop. De chipfabrikant geeft verder aan dat de processor over het algemeen 29 procent sneller is dan de 7e generatie processoren. Prestaties bij gaming krijgen ook een behoorlijke boost, met 41 procent hogere prestaties.

Ook voor mensen die graag 4K-video’s bewerken met een laptop, is de nieuwe Core i9 goed nieuws, er is hier namelijk een boost in prestaties van 59 procent ten opzichte van de huidige 7e generatie Core i-processoren.

Nieuwe 8e generatie

Waar de huidige 8e generatie Intel Core i-processoren gebruik maken van een Kaby Lake refresh, Kaby Lake-R, maken de nieuwe 8e generatie processoren die aangekondigd zijn gebruik van de nieuwe Coffee Lake-architectuur.

De nieuwe Intel Core i9 is niet het enigste waar Intel vandaag mee op de proppen kwam, er werd nog meer aangekondigd voor laptops. Zo komen er nu in de 8e generatie ook Intel Core i5- en i7-processoren uit in de H-serie. Verder heeft Intel meer bekend gemaakt over de samenwerking met AMD voor geïntegreerde Radeon RX Vega M graphics, al is dat meer gericht op de markt van ultrabooks met processoren in de U-reeks.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business