Opties van domain-fronting methode voor Signal raken op

Chatapplicatie Signal is geblokkeerd in landen zoals Egypte, Oman en Qatar. Ze gebruikte domain-fronting om toch beschikbaar te blijven, al lijkt deze methode nu wel tegen zijn einde aan te lopen.

Signal is wereldwijd een van de grootste makers van encryptietechnologie voor chatapplicaties met het bedrijf Open Whisper Systems. Bedrijven zoals Whatsapp, Facebook maar ook Google maken gebruik van de end-to-end encryptietechnologie van dit bedrijf.

Signal heeft echter zelf ook een chatapplicatie, al wordt deze in steeds meer landen geblokkeerd. Het bedrijf probeert hier met een speciale techniek omheen te komen, al lijkt deze optie steeds meer ingedamd raken.

Domain-fronting

In landen als Egypte, Oman en Qatar is de chatapplicatie inmiddels geblokkeerd vanwege zijn encrypted-nature. Door de encryptie kunnen de overheden berichten binnen de chatapplicatie niet onderscheppen om ze vervolgens te kunnen controleren.

Signal ziet dit als een groot probleem voor de gebruikers en heeft tot nu toe een techniek genaamd ‘Domain-fronting’ gebruikt. Door middel van domain-fronting wordt in het dns-verzoek en in de aanduiding van de TLS-servers gesproken over een bekend domein, in plaats van de servers van Signal. Zo probeert Signal het te laten lijken alsof de data wordt verstuurd naar bedrijven zoals Amazon, en recent nog Google.

Bezwaren Google en Amazon

Dit levert echter nieuwe problemen op voor bedrijven zoals Google en Amazon die ten prooi liggen van deze technologie. De landen zien immers deze specifieke encrypted zendingen richting de servers van Google en Amazon gaan. Als deze bedrijven het niet zouden blokkeren en afkeuren dan kunnen deze bedrijven ook hun websites geblokkeerd zien worden in deze landen.

Google paste daarom vorige maand haar beleid al aan, en liet weten deze technieken te gaan blokkeren. Sindsdien werkte Signal ook al niet meer met Google, en maakte het bedrijf de overstap naar Amazon CloudFront. Amazon lijkt er nu ook klaar mee te zijn, en heeft deze email naar Signal verstuurd.

Daarmee lijkt het bedrijf aan het einde van een tijdperk van ‘Domain-fronting’ te zijn. Hoe en of het bedrijf in de toekomst in Egypte, Oman en Qatar de chatservices aan kan blijven bieden is nog maar de vraag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business