Nieuws

Apple-reseller Leapp is failliet

Het Nederlandse bedrijf maakte het afgelopen jaar een sterke groei door, maar raakte in de knoei met financiering.

 

Het Nederlandse bedrijf Leapp moet de boeken toe doen. Het bedrijf maakte naam als doorverkoper van refurbished Apple-producten en groeide op korte tijd sterk. Te sterk, blijkt nu: Leapp kreeg een herfinanciering van zijn onderneming niet op tijd rond en vroeg bescherming tegen schuldeisers bij de rechtbank. De rechter verklaarde het bedrijf daarop failliet. Leapp kondigde het nieuws op zijn website aan.

 

Doorstart

 

De 24 fysieke winkels en de webshop van Leap blijven tot nader order gesloten. Het bedrijf stelt dat bestellingen die geplaatst en betaald zijn in de webshop binnenkort verzonden zullen worden. Wie opteerde om zijn product in een winkel af te halen en ter plekke af te rekenen, vist achter het net: deze bestellingen worden geannuleerd. Het ruilen of terugzenden van producten is niet meer mogelijk, en garanties op producten zijn niet meer geldig.

 

Leapp is van oorsprong Nederlands en was ondertussen ook actief in België en Duitsland. Door een sterke groei moest het bedrijf nieuw kapitaal aanboren, maar kreeg het financiële plaatje niet op tijd rond. “Tot enkele dagen geleden hadden we positieve verwachtingen over de slaagkans  maar door een te kort tijdsbestek is het ons helaas niet tijdig gelukt om met alle betrokken partijen overeenstemming te bereiken. Helaas zagen we ons om die reden genoodzaakt surseance aan te vragen voor Leapp Group,” aldus CEO Rogier van Camp in een reactie aan De Morgen.

 

Van Camp is hoopvol dat het bedrijf snel een doorstart kan maken. Er hebben zich al enkele kandidaten gemeld volgens Leapp.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business