Instagram-topman Kevin Systrom kondigde gisteren een nieuw videoplatform Instagram TV aan met een focus op langere verticale video's met een lengte tot een uur.

Advertentie

Gisteren lanceerde Instagram een standalone videoplatform Instagram TV voor het bekijken van langere verticale video’s met een lengte tot een uur. De sociale netwerksite die in handen is van Facebook gaat duidelijk de strijd aan met het videostreamingplatform YouTube van Google.

Instagram-topman Kevin Systrom kondigde Instagram TV gisteren aan op een persconferentie in San Francisco. Voorlopig kunnen videomakers video’s uploaden met een lengte van 10 minuten, grotere accounts mogen urenlange video’s online plaatsen. Op termijn hoopt het bedrijf aan alle Instagram TV-gebruikers de mogelijkheid te bieden om video’s met onbeperkte lengte te uploaden op het platform.

Instagram TV heeft nog een lange weg af te leggen. Advertenties voor de video’s ontbreken nog, maar volgens Systrom is het niet onlogisch dat uiteindelijk een deel van de opbrengst van reclame-inkomsten met partners worden gedeeld.

Verder is Instagram TV zowel beschikbaar als aparte app alsook via de gewone Instagram-app. Bovendien maakte Instagram-topman Kevin Systrom ook officiële cijfers bekend van Instagram: de sociale netwerksite telt iedere maand zo’n miljard actieve gebruikers. De Instagram TV-app is nu beschikbaar op iOS en Android.

Advertentie