Nieuws

Samsung smartphones sturen ongevraagd foto’s naar willekeurige contacten

Wie een Samsung smartphone in bezit heeft kan de komende tijd wel eens voor een ongemakkelijk scenario komen te staan. Er zijn in de Verenigde Staten namelijk meerdere meldingen opgedoken van bezitters van een Samsung telefoon die claimen dat er ongevraagd foto's worden verstuurd naar willekeurige contacten. 

De eerste meldingen doken op via Reddit en de Samsung forums. De meest frappante melding kwam van een gebruiker die beschreef dat zijn Samsung Galaxy S9+ zijn volledige fotogalerij via Samsung Messages had doorgezonden naar zijn vriendin terwijl hij nietsvermoedend sliep. Een Samsung verantwoordelijke heeft bevestigd aan Gizmodo dat ze bekend zijn met het probleem en er gewerkt wordt aan een oplossing. Samsung heeft aan TechPulse verduidelijkt dat het probleem zich enkel voordoet in de Verenigde Staten. In andere landen zoals België en Nederland zou er dus geen probleem zijn. Het volledige statement luidt als volgt:

We zijn op de hoogte van de posts op Reddit. De technische teams in Zuid-Korea en de Verenigde Staten onderzoeken het voorval. Het gaat om klanten van een operator in de Verenigde Staten. Er zijn in andere landen geen vergelijkbare meldingen gemaakt. Ook niet in Nederland en België. Onze technische teams zetten hun onderzoek voort om de oorzaak te achterhalen.

Sommige gebruikers brengen het probleem in verband met recente wijzigingen bij T-Mobile in de Verenigde Staten. Deze zouden namelijk recent zijn overgeschakeld naar Rich Communication Services (RCS, de opvolgers van SMS) en sindsdien zouden de problemen zich voordoen. T-Mobile heeft aan Gizmodo verklaard dat het een probleem is bij Samsung en volledig buiten het bereikt van T-Mobile ligt.

Voorlopig lijkt er slechts één tussentijdse oplossing te zijn voor mensen die dit probleem koste wat kost willen vermijden. Hiervoor zal je op je telefoon de Samsung Messages app moeten beroven van het recht om je telefoonopslag aan te spreken. Verder kan je ook switchen naar een ander berichtensysteem zoals bijvoorbeeld Textra.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business