Nieuws

Netflix op Xbox One krijgt Dolby Vision ondersteuning

Dolby kennen we uiteraard vooral van hun surroundgeluid, maar het bedrijf schenkt ook aandacht aan beeldkwaliteit. Dit gebeurt bijvoorbeeld met Dolby Vision, een nieuwe technologie die nu ook beschikbaar is voor Xbox One. 

Dankzij Dolby Vision zouden we films en series eindelijk moeten zien op de manier waarop de maker het bedoeld heeft. Dolby Vision wordt omschreven als een betere versie van HDR10. Het grote verschil met standaard HDR10 is dat Dolby Vision frame per frame voor de beste weergave zorgt. Bij standaard HDR10 is er één bepaalde instelling die wordt doorgetrokken over de hele film of serie.

In de nieuwe Xbox One update die reeds is uitgerold naar testers, wordt er ondersteuning voor Dolby Vision toegevoegd voor de Xbox One S en Xbox One X. Wie een Xbox One (S of X), Netflix abonnement en tv met Dolby Vision ondersteuning heeft kan dus binnenkort Netflix kijken in de beste mogelijke beeldkwaliteit. Voorlopig lijkt dit de enige toepassing met Dolby Vision ondersteuning te zijn. Het is nog koffiedik kijken of de console binnenkort ook Dolby Vision gaat ondersteunen voor andere zaken, zoals het afspelen van blu-ray films.

Voorlopig is de Xbox One echter een van de weinig systemen met ondersteuning voor Dolby Vision. Samen met de Apple TV 4K en Google Chromecast Ultra behoort de console zelf tot het exclusieve clubje van systemen die zowel ondersteuning bieden voor Dolby Vision als Dolby Atmos (surround sound).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business