Nieuws

Tesla zit krap bij kas en vraagt leveranciers om financiële bijdrage

Tesla zit krap bij kas. Het vertrouwen bij investeerders wankelde na de choquerende tweets van Elon Musk en er lijkt voorlopig geen beterschap te komen. Nu zou Tesla ook geld terugvragen bij toeleveranciers om met het geld de activiteiten van het bedrijf te kunnen voortzetten.

Uit een memo die The Wall Street Journal heeft kunnen inkijken blijkt dat Tesla bij de leveranciers een groot deel terugvraagt van de betalingen die ze sinds 2016 hebben gedaan. In die communicatie zou Tesla de leverancier duidelijk maken dat de terugbetaling gezien moet worden als een investering, zodat het bedrijf (eindelijk) winstgevend kan worden en de leverancier er uiteindelijk ook baat bij heeft. Volgens The Wall Street Journal staat Tesla al ruim twee jaar gekend als slechte betaler bij leveranciers. 

De onthulling van het nieuws bezorgde de Tesla-aandelen opnieuw een klap. Het Tesla-aandeel daalde met maar liefst 6,6 procent. Na de tweet waarin Elon Musk een reddingsmedewerker verweet voor ‘pedo’ daalde het aandeel ook al met meer dan 3,5 procent.

Tot vooralsnog heeft Tesla nog nooit winst kunnen maken. De ambitie van Elon Musk’s bedrijf is om in het derde en vierde kwartaal van dit jaar winstgevend te zijn, maar de stugge productie van Model 3 maken het realiseren van die doelstelling geen sinecure. Heel wat mensen die een Model 3 hebben besteld zouden ook al hun geld teruggevraagd hebben aan de autofabrikant.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business