Nieuws

Apple herstelt hitteprobleem en maakt nieuwe MacBook Pro’s sneller via update

De nieuwe MacBook Pro's beloofden echte krachtpatsers te zijn, maar ondanks de mooie specificaties draaide de praktijk helaas anders uit. De nieuwe MacBook Pro's scoorden bij sommige taken zelfs lager dan de MacBook Pro's uit 2017. Apple verhelpt dat probleem nu via een update. 

Het probleem trof de MacBook Pro’s met i9-processor. Wanneer die erg belast werden (zoals bij videobewerking) kreeg de processor zodanig warm dat de prestaties van de hele MacBook Pro naar beneden werden getrokken om oververhitting te voorkomen.

Met de macOS High Sierra 10.13.6 update verhelpt Apple dit probleem. Opvallend is dat Apple de update aanraadt aan iedereen, niet alleen de gebruikers met een i9-processor. Apple heeft tegenover MacRumors verklaard dat er een digitale sleutel miste in de firmware en de prestaties daarom ondermaats waren bij zware belasting. Verder verontschuldigt Apple zich ook voor het probleem.

Het probleem werd ontdekt door YouTuber Dave Lee. Apple heeft samengewerkt met Lee om de bron van het probleem te ontdekken en Lee heeft ondertussen ook de update ontvangen. In een nieuwe video merkt hij op dat de MacBook Pro effectief een stuk beter is geworden en deze keer wel significant sneller dan de vorige generatie MacBook Pro’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business