Nieuws

Steekt Huawei Samsung de loef af met vouwbare telefoon?

Het leek erop dat Samsung als eerste met een vouwbare telefoon zou komen, maar mogelijk moet het bedrijf plooien voor Huawei.

De opvouwbare Samsung Galaxy X hangt al een tijdje in de lucht en zou naar verluidt in januari 2019 worden aangekondigd, maar de techgigant zal zich moeten reppen. Volgens bronnen van Nikkei Asian Review zou Huawei eerder een opvouwbare telefoon aankondigen dan Samsung. Het was geen geheim dat Huawei ook actief aan een opvouwbare telefoon werkte, maar dat de telefoon ook eerder zou worden aangekondigd dan die van Samsung is wel opvallend.

Volgens de bronnen zou het bedrijf 20.000 tot 30.000 exemplaren voorzien voor een groep van early adopters. Met de aankondiging lijkt Huawei vooral een statement te willen maken dat het bedrijf ook in staat is om innovatieve technologieën te ontwikkelen en willen ze op die manier de aandacht van de industrie opstrijken. Dat klinkt dus niet erg veelbelovend voor de kwaliteit van het toestel, waardoor Samsung nog niet hoeft te wanhopen. “Het Chinese bedrijf wil eerste zijn in de industrie ondanks dat de schermtechnologie van haar leverancier niet klaar is zoals die van Samsung,” zegt analist Jeff Pu. Huawei doet voor de vouwbare OLED-panelen beroep op de Chinese fabrikant BOE Technology Group, die onder andere ook beeldschermen maakt voor MacBooks en iPads.

We hebben voorlopig nog wel het raden naar de prijs en releasedatum, maar volgens Pu belandt de telefoon begin 2019 op de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business