Nieuws

Tesla stapt af van Nvidia Drive en ontwikkelt eigen AI-chip

Naast heel wat cijfers werd er tijdens de presentatie van Tesla's kwartaalcijfers ook interessant nieuws onthuld. Tesla werkt namelijk aan zijn eigen AI-chip en gaat dus niet verder met de huidige oplossing van Nvidia. Met hun eigen chip willen ze de zelfrijdende mogelijkheden van de auto's een boost geven.

Tesla is altijd afhankelijk geweest van Nvidia’s Drive-platform voor artificiële intelligentie en deep learning. De autofabrikant wil nu hun eigen AI-chips maken zodat ze die volledig kunnen afstemmen op hun eigen noden, schrijft Electrek. Volgens analist James Wang kan Tesla met hun eigen chip sneller schakelen dan andere autofabrikanten die moeten wachten op de nieuwste chip van een leverancier zoals Nvidia of Intel.

De Tesla-software zou op Nvidia hardware 200 frames per seconde verwerken, maar hun eigen chip is naar eigen zeggen in staat om 2000 frames per seconde te verwerken. De nieuwe chip zal ook gebruikt kunnen worden in huidige Tesla-auto’s. “We hebben het eenvoudig gemaakt om de computer te verwisselen en dat is het enige dat er moet gebeuren. Je haalt de ene computer eruit en sluit de nieuwe computer aan. Alle aansluitingen zijn compatibel,” zegt Elon Musk. De nieuwe computer gaat door het leven als ‘Hardware 3’ en zou vanaf volgend jaar beschikbaar zijn.

Uiteraard werd er ook over cijfers gesproken. Tesla kon opnieuw geen mooie cijfers neerleggen en leed een verlies van 718 miljoen dollar, al steeg de omzet wel van 2,7 miljard dollar vorig jaar na 4 miljard in het afgelopen kwartaal. Tesla streeft ernaar om volgend kwartaal eindelijk met het nieuws te kunnen komen dat het bedrijf winstgevend is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business