Nieuws

De wereld is voortaan rond op Google Maps

Het is officieel, de aarde is rond! Als je in Google Maps voldoende uitzoomt krijg je namelijk een wereldbol te zien en niet langer een landkaart.

De toevoeging is meer dan een opfrissing, het is namelijk ook een belangrijke correctie. De platte wereldkaart die overal te zien is, geeft namelijk een vertekend beeld van de wereld. Op een platte landkaart vallen landen die rond de polen liggen namelijk groter uit dan landen die op de evenaar liggen. Met de 3D wereldbol heeft Groenland bijvoorbeeld niet langer dezelfde grootte als Afrika, terwijl een traditionele platte wereldkaart wel die illusie wekt.

Voorlopig is de wereldbol nog niet te zien op de mobiele versie van Google Maps, maar wie de wijde wereld wil verkennen kan wel terecht op de maps.google.com. Op moment van schrijven maakt Apple in hun map ook nog steeds gebruik van de platte mercatorkaart, dus het is afwachten of Apple ook de trend zal volgen.

Het is de niet de eerste wijziging die Google in korte tijd aan hun maps-service heeft toegevoegd. Eerder werden er gepersonaliseerde eetadresjes toegevoegd en extra info over de batterijduur bij het delen van locaties.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business