Nieuws

Facebook wil je bankgegevens

De informatiehonger van Facebook kent geen grenzen. De social mediagigant zou bij banken namelijk gepolst hebben naar de bankgegevens van Facebook-gebruikers.

Volgens een verslag van The Wall Street Journal heeft Facebook grote banken zoals Wells Fargo, JP Morgan Chase en Citigroup benaderd met een voorstel. Facebook stelde de banken voor om gebruikers rechtstreeks via Facebook bankzaken te laten verrichten, maar daarvoor heeft het wel de bankgegevens (waaronder transacties en saldo’s) van gebruikers nodig. Volgens een woordvoerdster van Facebook heeft het bedrijf nooit uitdrukkelijk om bankgegevens gevraagd, maar heeft het wel banken benaderd als onderdeel van een samenwerking voor Messenger chatbots rond bankieren. “Net zoals vele andere online bedrijven werken ook wij samen met banken en kredietkaartmaatschappijen om diensten aan te bieden zoals chats met klanten en accountbeheer. We gebruiken deze informatie enkel om dit soort zaken mogelijk te maken en niet voor advertentie-doeleinden of andere zaken,” zegt woordvoerdster Elisabeth Diana tegen TechCrunch.

Bij dergelijke verhalen van Facebook wordt er al snel de link gelegd naar het grootschalige Cambridge Analytica-schandaal waardoor banken niet happig zijn om in te gaan op het voorstel. Een woordvoerder van Wells Fargo liet aan NY Daily News weten dat ze niet actief betrokken zijn bij gesprekken over het delen van gegevens met Facebook.

Mogelijk moeten we ons voorlopig nog niet te veel zorgen maken gezien de functionaliteiten volgens Facebook volledig vrijblijvend zullen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business