Nieuws

Eerste Sony Xperia XZ-toestellen krijgen in november een update naar Android 9.0 Pie

Na fabrikanten als Nokia, HTC en Motorola al meer bekend hadden gemaakt over de aanstaande Android 9.0 Pie updates heeft ook Sony nu meer bekend gemaakt over de aanstaande update voor haar toestellen.

Fabrikanten als Nokia, HTC en Motorola maakte de afgelopen weken al duidelijk welke toestellen een upgrade zullen ontvangen naar Android 9.0 Pie. Vaak met teleurstellingen, toestellen die niet eens een jaar oud waren werden immers uitgesloten van de update. Opvallend is dat Sony dezelfde strategie erop nahoudt, en een toestel uit april 2017 geen update meer naar Android 9.0 Pie geeft. Nu kan dat bij een midrange toestel geoorloofd zijn, maar de Sony Xperia XZs was daarentegen een van de high-end toestellen uit 2017 van de fabrikant.

High-end

De toestellen die Sony heeft uitgesloten van de update zijn vooral dan ook midrange toestellen, om precies te zijn de XA1 en XA1 Ultra uit 2017 en de Xperia L2 van eerder dit jaar. Dat laatste is opvallend, het toestel heeft namelijk in zijn levensduur nog geen grote Android upgrade gehad. Een andere opvallende uitsluiting is de XZs, waarom Sony heeft besloten om dat toestel geen update aan te bieden is niet bekend. Het toestel heeft een grote versie upgrade ontvangen en draait nu op Android 8.1.0 Oreo.

De toestellen die de upgrade wel zullen ontvangen zijn de overige high-end toestellen uit 2017, waaronder de XZ1, XZ1 Compact en de XZ Premium. Uit 2018 gaat het om de Xperia XZ2, XZ2 Compact, XZ2 Premium en de midrange XA2, XA2 Plus en XA2 Ultra. Voor de benoemde high-end toestellen zal de uitrol van de upgrades al starten in november van dit jaar, terwijl de benoemde midrange toestellen tot aan 2019 zullen moeten wachten.

Lange upgradetijd

Ondanks dat updates tegenwoordig door middel van project Treble steeds sneller uit kunnen rollen duurt het nog altijd langer dan verwacht. Sony heeft in haar persbericht dan ook een infographic uitgebracht met meer informatie over waarom een update zo lang duurt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business