Nieuws

Google Gboard Mini maakt gepersonaliseerde stickers met je selfies

Google heeft een nieuwe functie toegevoegd aan het Gboard. Naast GIFs, stickers en Bitmoji, kan je nu ook gepersonaliseerde Mini-stickers versturen.

Deze nieuwe Mini-stickers maken gebruik van je selfies om gepersonaliseerde stickers van je te maken. De stickers worden gemaakt door middel van een combinatie van machinaal leren, neurale netwerken en illustraties van artiesten om tot de beste representatie van jezelf te komen. De Mini’s op het Gboard houden rekening met je huidskleur, haarstijl, oogkleur, gezichtsvorm etc.

De Mini-stickers bestaan echter al langer dan vandaag. Een jaar geleden kwamen deze uit voor Googles Allo chatapplicatie. De functie is nu verder uitgebreid en wordt ook ondersteund door het Gboard. Deze uitbreiding van Mini bevat 100 nieuwe stickerstijlen met je eigen avatar bovenop degene die reeds bestonden in de Allo-app.

De update voor Gboard zou vanaf vandaag beschikbaar moeten zijn volgens Google. Op mijn persoonlijke smartphone zie ik momenteel nog niets, maar het gebeurt wel vaker dat deze updates een paar dagen nodig hebben om volledig verspreid te raken. Indien je de update al hebt en je eigen stickercollectie wil maken, kan deze GIF je alvast op weg helpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business