Nieuws

IFA: Sony Xperia XZ3 onthuld

De Sony Xperia XZ3 smartphone is net onthuld op IFA in Berlijn. Dit nieuwe vlaggenschip van Sony verschijnt eind september nog op de markt.

De Internationale Funkausstellung Berlin oftewel IFA oftewel talloze hallen waar de allernieuwste technologie van vandaag wordt tentoongesteld. Ook Sony is aanwezig en heeft net tijdens een persconferentie hun nieuwste smartphone onthuld, de Sony Xperia XZ3. Het toestel zal reeds eind september in de winkelrekken liggen en de specificaties zien er alvast veelbelovend uit.

 

Het scherm

Om te beginnen is de smartphone uitgerust met een HDR-compatibel OLED-scherm van 6 inch, met een 18:9 aspectratio (2880p x 1440p). Foto’s en video’s zullen bijgevolg kleurrijk en gedetailleerd weergegeven worden op het toestel. Verder is het toestel uitgerust met geavanceerde X-Reality waardoor online video’s in de hoogst mogelijke kwaliteit bekeken kunnen worden. Ook het geluid van die video’s zal niet teleurstellen, want de krachtige stereospeaker en het Dynamic Vibration System laten je bijna vergeten dat hoofdtelefoons bestaan.

Nieuwe gebruikersinterface (UI)

Verder beschikt de Xperia XZ3 over een nieuwe slimme UI. Zo bevat de smartphone Side Sense-technologie met AI waardoor je makkelijk het toch wel grote toestel kan gebruiken met maar een hand. Door een eenvoudige dubbele tik op het scherm aan eender welke zijde verschijnt het opstartscherm voor apps. Dit scherm voorspelt welke apps en snelle instellingen je wil gebruiken op basis van je levensstijl en houdt hierbij rekening met het tijdstip, de locatie en gebruiksfrequentie van de apps. Vervolgens plaatst het de apps letterlijk binnen handbereik. Een app opstarten of een foto nemen met maar een hand was nog nooit zo makkelijk.

 

De camera

Bovendien is camera van de Xperia XZ3 uitgerust met Sony’s eigen Motion Eye camerasysteem en een mooie 19,2 megapixels. Ook is er een “Smart Launch” functie waardoor de AI meteen de camera voorbereidt wanneer je de smartphone omhoog houdt in landschapsmodus. Daarnaast is de UI van de camera in een nieuw jasje gestoken om intuïtiever te kunnen reageren. De frontcamera stelt daarbij ook niet teleur want deze geeft je 13,2 megapixels en een heldere F1,9 lens met een vernieuwde portretmodus voor selfies.

Tot slot zal de Xperia XZ3 draaien op de nieuwste versie van Android (9 Pie) en aan de binnenkant vind je een Qualcomm Snapdragon 845 om het plaatje compleet te maken.

ifa2018lanceringmobielsmartphonesonyxperia

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals