Nieuws

Is dit de nieuwe Ipad Pro 12,9-inch?

Er is een 5K render en een 360° video verschenen op Twitter account van OnLeaks, de man die in 2017 verantwoordelijk was voor het lekken van 25 nieuwe apparaten.

Op de Twitter account van Steve “OnLeaks” Hemmerstoffer, zijn de eerste renders van de nieuwe Ipad Pro 12.9 inch verschenen. De afbeeldingen konden niet 100 procent bevestigd worden door Hemmerstoffer, maar zijn hoogstwaarschijnlijk wel accuraat, gezien zijn bewezen expertise in het lekken van de nieuwste apparaten.

https://twitter.com/OnLeaks/status/1036719500492791808

De nieuwe Ipad Pro ziet er op het eerste zicht al heel anders uit dan zijn voorganger. Zo is de Home knop verdwenen en zijn de randen rond het scherm duidelijk een pak kleiner dan voordien. Met wat verbeelding doen ze zelfs aan de iPhone X denken, hoewel ze nog net niet edge-to-edge zijn.

Wat betekent het ontbreken van de Home knop eigenlijk voor de toekomst van de iPad? Mogelijk heel veel. Zo zal er waarschijnlijk gebruik worden gemaakt van een TrueDepth camera die Face ID zal gebruiken om het toestel te unlocken. Volgens geruchten, werkt deze technologie echter niet wanneer het toestel in landschapsmodus staat. Dit wordt verder bevestigd door de Smart Connector, die zich nu aan de kortste zijde onderaan bevindt, vlak boven de oplaadpoort. Of dit wil zeggen dat we het toestel telkens gaan moeten draaien na een koffiepauze is nog maar de vraag. Dit zou een vrij grote vergissing zijn van Apple, dat gebruiksgemak zo belangrijk vindt.

Het zou natuurlijk kunnen dat de nieuwe knop aan de rechterkant van het toestel, in het midden onder de volumeknoppen, nog een oplossing naar voor brengt. Het is momenteel niet duidelijk waarvoor deze zal dienen en het zou dus goed kunnen dat ze een deel van de functionaliteit van de verdwenen Home knop overneemt.

Er is ook slecht nieuws. Tot spijt van velen is de headphone jack ook verdwenen op het nieuwe model. Irritant voor de gebruiker maar niet echt een probleem voor Apple, de dongles worden immers massaal gekocht, zoals wij vorige week nog schreven.

De afmetingen van het toestel zijn 280.6×215×5.85mm of 7,77mm inclusief de camera aan de achterzijde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business