Nieuws

Sony sluit laatste reparatiecentrum Playstation 2 na 18 jaar

Zorg er goed voor als je de console nog op zolder hebt liggen, het aantal werkende toestellen zal blijven dalen in de toekomst.

In de hedendaagse wegwerpmaatschappij kiezen we er bij een defect al snel voor om een nieuw toestel te kopen in plaats van het te laten repareren. Zo ook met onze spelconsoles. Een kapotte Playstation wordt simpelweg vervangen met het nieuwste model dat sneller en beter is. In Japan is dit echter anders, daar worden kapotte toestellen al eens wat vaker gerepareerd, en zo dus ook de Playstation 2. Na 18 jaar een reparatiecentrum open gehouden te hebben, is het voor Sony echter welletjes geweest. Na bijna 20 jaar dienst sluit het bedrijf zijn fabriek.

De Sony Playstation 2 werd in 1999 aangekondigd en in maart 2000 werd het toestel gelanceerd in Japan. Europa volgde in november van dat jaar. Na een decennium was het toestel de bestverkochte spelconsole ooit en die titel heeft het nu nog steeds. Er gingen tussen de lancering en 2011 zo’n 150 miljoen consoles over de toonbank. Sindsdien kwamen daar nog zo’n 5 miljoen exemplaren bij. Opmerkelijk, want de Playstation 3 kwam al uit in 2006 en verkocht in zijn levensduur maar rond de 80 miljoen exemplaren. De nieuwste console, de Playstation 4, verkocht in het totaal al zo’n 76 miljoen exemplaren. Met het uitblijven van nieuws over een mogelijke opvolger, lijkt het er ook op dat de console het beter gaat doen dan zijn voorganger. Tenzij fans natuurlijk liever voor een Switch of Xbox gaan, na het niet ondersteunen van Fortnite cross-play door Sony.

Japanners met een PS2 hadden tot 31 augustus de mogelijkheid om een reparatieaanvraag te doen. Toestellen die na 7 september nog aankomen in het magazijn zullen niet meer gerepareerd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business