Nieuws

Vroeg concept voor experimentele podcast app van Google lekt uit

Binnen de muren van Google’s in-house start-up incubator Area 120 wordt in alle mysterie gesleuteld aan passieprojecten. Een van deze projecten is Shortwave, een podcast app.

In een nieuwsbericht schrijft 9to5Google over een vroeg concept van de experimentele podcast app Shortwave. Ze vonden de info op de website van een voormalige Google-medewerker (wiens identiteit door de website wordt achtergehouden.) De berichtgeving bevat een schat aan informatie, zoals branding en mockups van de app.

Podcasting is hot en nieuwe podcasts schieten als paddestoelen uit de grond. Dat zorgt voor een tweetal problemen waarop Shortwave een antwoord wil formuleren. Allereerst wordt het moeilijker om content te vinden die het luisteren waard is. Ten tweede hebben mensen te weinig tijd om al deze content te luisteren. Via Shortwave wil Google podcasts opdelen in kleine stukjes, zodat je enkel de stukjes kan luisteren die je werkelijk interesseren.

Het is voorlopig nog onduidelijk hoe dat opsplitsten precies zou gebeuren. De podcasts manueel opsplitsen en labelen zou de meest voor de hand liggende oplossing zijn, maar gezien de natuur van Area 120 zou het perfect kunnen dat er meer geavanceerde technologieën worden verkend. 9to5Google vermeldt onder andere het gebruik van AI om de podcasts automatisch op te splitsen.

In de mockup van de app worden de gebruikers verwelkomd op een keuzescherm met drie opties: Laugh, Learn en Listen. Doorklikken op een van deze knoppen zou vervolgens korte fragmenten voorschotelen die meteen beluisterd kunnen worden.

In een reactie op het verslag van 9to5Google heeft een Google-woordvoerder verklaard dat het hier een heel vroeg concept betreft en dit niet meer het concept is waar ze op dit moment aan werken. Desalniettemin is het een interessante toevoeging die hopelijk uiteindelijk zijn weg vindt naar Google Podcasts, dat pas in juni 2018 werd gelanceerd. Het is onduidelijk in welke hoedanigheid Shortwave zal verschijnen (en of de app zelfs überhaupt zal verschijnen.)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business