Nieuws

Dit verwachten we te zien tijdens het Apple Event van 12 september

Traditiegetrouw heeft Apple opnieuw een keynote ingepland in september. Concreet gaat deze dit jaar door op woensdag 12 september. Eerst en vooral worden daar de nieuwe iPhones getoond, maar er wordt zeker niet uitgesloten dat ook andere Apple-producten de revue passeren. Dit verwachten we te zien.

iPhone Xs

De iPhone XS wordt de opvolger van de iPhone X uit 2017. Het toestel zou een 5,8-inch OLED-scherm hebben en zal deze keer ook in een goudkleur beschikbaar zijn. Voor de iPhone XS lijken er geen spectaculaire transformaties op het programma te staan. Het lijkt vooral een iteratie op de iPhone X te worden, met een betere camera en capabel tot hogere snelheden. Waar we wél enthousiast over kunnen worden is de prijs. De iPhone XS zou namelijk goedkoper zijn dan de iPhone X. Waar de iPhone X vanaf 1159 euro beschikbaar is zou de iPhone XS een vanafprijs hebben rond de 1000 euro.

iPhone Xs Max

Bij deze nieuwe variant worden de afmetingen van het scherm worden opgetrokken naar een hallucinant 6,5-inch OLED-scherm terwijl de totale afmetingen van het toestel niet groter zijn dan de iPhone 8 Plus. Dit wordt gerealiseerd door het drastisch reduceren van de afmetingen van de schermranden, waardoor er meer ruimte is voor het scherm. De prijs van deze gigant zou rond de 1150 euro liggen.

iPhone 9

De opvolger van de iPhone 8 zal voor zijn uiterlijk leentjebuur spelen bij de iPhone X. Dit zou de goedkoopste iPhone worden die wordt aangekondigd vanwege zijn goedkopere LCD-scherm (in plaats van OLED) en een camera met enkele lens in plaats van een dubbele. Qua functionaliteiten zouden leuke extraatjes zoals Face ID en Animoji ook beschikbaar moeten zijn. De prijs van het toestel zou rond de 799 euro liggen voor de goedkoopste versie.

Het design van de iPhone X zal zijn weg vinden naar de andere iPhones en eventueel zelfs iPad Pro’s.

Apple Watch Series 4

We schreven reeds eerder over de uitgelekte afbeeldingen van de Apple Watch Series 4 dus het ziet ernaar uit dat de nieuwe versie van Apple’s smartwatch woensdag officieel wordt aangekondigd. Het scherm zou ruim 15% groter zijn dan de huidige Apple Watch en pakt uit met een vernieuwde zijknop, Digital Crown (draaiknop) en wellicht ook een microfoon om bijvoorbeeld Siri te gebruiken.

[related_article id=”227491″]

AirPods 2

Wellicht krijgen de AirPods ook een (bescheiden) upgrade, waarvan de voornaamste toevoeging de komst van ‘Hey Siri’ is, dat blijkt uit een verslag van Bloomberg. Een vernieuwde chip zou ook in staat zijn om makkelijker bluetoothverbindingen tot stand te brengen en te beheren.

AirPower

De AirPower staat al eventjes op de planning, maar productiefouten strooien voorlopig roet in het eten. Hopelijk horen we woensdag eindelijk dat het draadloze oplaadstation klaar is voor verkoop en krijgen we ook een concrete prijs te horen. Via de AirPower zouden gebruikers hun iPhone, Apple Watch en AirPods simultaan draadloos kunnen opladen.

Tijdens het evenement krijgen we hopelijk duidelijkheid over de AirPower oplaadmat.

Nieuwe Mac’s?

De Mac Mini is natuurlijk ook aan een opfrisbeurt toe. Op moment van schrijven vond de release van de laatste nieuwe Mac Mini zo’n vier jaar geleden plaats.

Daarnaast zijn er ook plannen voor een goedkopere MacBook. Het zou een MacBook betreffen met een 13-inch Retina display en een design gelijkaardig aan de MacBook Air.

Het is voorlopig nog koffiedik kijken of er iets Mac-gerelateerd aan bod zal komen tijdens het aanstaande Apple Event. In het verleden heeft Apple ook al een bijkomend evenement in oktober gedaan waar toen een nieuwe generatie van de MacBook Pro werd aangekondigd.

Nieuwe iPad Pro

Volgens de geruchtenmolen zitten er ook nieuwe iPad Pro’s in de pijplijn, maar het is onduidelijk of die tijdens het Apple Event van woensdag zullen worden aangekondigd. De nieuwe iPad Pro’s zouden voor hun design ook de mosterd halen bij de iPhone X. Dat betekent dus een design met dunne schermranden alsook de toevoeging van FaceID. De Smart Connector – om accessoires aan te sluiten op het toestel – zou ook verhuisd zijn naar de achterkant van het toestel.

Zo volg je het Apple Event live

De keynote vindt plaats op woensdag 19:00 lokale tijd. De eenvoudigste manier is om via je desktop te surfen naar de Apple eventpagina. Wie een Apple TV heeft kan het evenement volgen via de daarvoor voorziene app. Voor Android-gebruikers wordt het wat lastiger. Zij moeten via de VLC-app een speciale URL ingeven (die pas op de avond zelf bekend wordt).

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business