Nieuws

Mercedes komt met conceptwagen voor unieke autonome wagen, de Vision Urbanetic

Autofabrikant Mercedes heeft een conceptwagen geïntroduceerd voor een zelfrijdend busje. De meningen over het design van deze Vision Urbanetic zijn echter verdeeld.

De Vision Urbanetic is de naam die Mercedes heeft gegeven aan zijn nieuwe autonome conceptwagen. Dit flexibele voertuig representeert de visie van het bedrijf wat betreft het vervoer van zowel goederen als personen in drukke steden. De looks van deze wagen is echter niet meteen iets om over naar huis te schrijven.

Het achterliggende idee van deze Mercedes is zo uniek als maar kan zijn op dit moment. De Vision Urbanetic is namelijk een soort van drie-in-een-voertuig. Afhankelijk van zijn doel kan hij snel omgevormd worden tot een busje voor het vervoer van goederen, een wagen voor personenvervoer of zelfs een rijdend platform. Het voertuig kan daarnaast zowel automatisch van vorm veranderen als manueel door de hulp van enkele medewerkers in specifieke centra. Onderstaande video geeft meer info over het voertuig en hoe deze metamorfose in zijn werk zou moeten gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=QnFvPCDj6UI

Op het vlak van personenvervoer is de Vision Urbanetic in staat om tot 12 personen tegelijk te vervoeren en wat betreft goederenvervoer passen er een tiental basispaletten in het busje. Verder zou je het voertuig moeten kunnen oproepen met behulp van een app op je smartphone, tenminste, als we die dan nog altijd gebruiken. Het voertuig is ook uitgerust met grote displays waarmee het met voetgangers, fietsers en andere bestuurders kan communiceren om aan te geven wat het precies van plan is.

Het is tot slot belangrijk om te onthouden dat het hier slechts gaat om een conceptwagen. Wanneer en of we het voertuig op de baan zullen zien, is bijgevolg allesbehalve zeker. Wat mij betreft mag de autofabrikant nog wat wijzigingen uitvoeren op designvlak, aangezien het er nu op lijkt dat de wagen een ongelukkige ontmoeting heeft gehad met een plakkerig web van Spider-Man.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business