Nieuws

Microsoft waarschuwt gebruikers van Chrome & Firefox

In de oktober update van Windows krijg je momenteel te maken met nog meer irritante promotie voor Microsoft Edge. De zoveelste poging van het bedrijf om aan marktaandeel te winnen.

Microsoft wil dat je hoe dan ook hun Edge browser gebruikt. In 2009 werd het bedrijf al eens door de Europese Commissie verplicht om gebruikers de keuze te geven welke browser ze willen gebruiken, maar die overeenkomst liep af in 2014. Sindsdien doet Microsoft er opnieuw alles aan om marktaandeel te winnen van browsers zoals Google Chrome en Mozilla Firefox, inclusief het misbruiken van het Windows besturingssysteem. Zo is er in de oktober update nu een vervelende pop-up bijgekomen die verschijnt als je een van deze andere browsers wil installeren, want “je hebt Microsoft Edge al, de veiligere en snellere browser voor Windows 10”.

https://twitter.com/SeanKHoffman/status/1039573136168169475

De oktober update, die nieuwe features bevat zoals een betere screenshot ervaring, is dus weer maar eens voorzien van ongewenste reclame voor Microsoft Edge. In de april update was er zo nog de toevoeging om Edge te synchroniseren tussen je PC en smartphone. Functionaliteit die Chrome en Firefox bijvoorbeeld al lange tijd hebben.

The Verge rapporteert dat het gaat het om een testfunctie die laat in de ontwikkeling van de update nog is toegevoegd en zijn weg niet zal vinden in de definitieve update. De vraag is dan maar waarom Microsoft besloot om deze wijziging te proberen, wetende dat dit een negatieve ervaring zou betekenen voor de consument en het Edge nog minder populair zal maken. Het is trouwens nog goed mogelijk dat we de functionaliteit zien verschijnen in een toekomstige update.

browseredgemicrosofttechzone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen