Nieuws

Augmented Reality toont verwoestende schade orkaan Florence

The Weather Channel brengt het weerbericht naar een levensecht niveau dankzij een samenwerking met AR bedrijf The Future Group.

De verwoestende orkaan Florence heeft momenteel de oostkust van de VS bereikt. Inwoners van onder Noord- en Zuid Carolina tot Virginia werden verplicht om hun huizen te verlaten en te evacueren naar veiligere gebieden. Toch werden de waarschuwingen door velen genegeerd omdat het gevaar soms moeilijk in te schatten is. De Amerikaanse zender en website The Weather Channel, deed daarom een beroep op de Noorse Augmented Reality-firma The Future Group, om het gevaar tastbaar te maken.

In bovenstaand filmpje is te zien wat voor effect het stijgende waterniveau, van 30 centimeter tot 3,5 meter, kan hebben op de omgeving. De weervrouw bevindt zich op een platform in het midden van een overstroomd gebied en maakt de schaal van het natuurgeweld duidelijk terwijl een vissen en een wagen zich door het water bewegen. De effecten worden toegevoegd in real time dankzij het gebruik van de Unreal Engine, ontwikkeld door Epic Games dat bekend is van videospellen zoals Fortnite.

Volgens Michael Potts, vice president van design voor The Weather Channel, is het hun job om levens te redden door een zo realistisch mogelijk beeld te scheppen in hun nieuws. De technologie lijkt de investering alvast waard, zo wordt ook duidelijk in onderstaand filmpje van eerder dit jaar. Hierin toonde The Weather Channel het verwoestende effect van de verschillende categorieën van tornado’s, met hun eigen verslaggever in de hoofdrol. Zeker de moeite om even te bekijken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business