Met deze nieuwe apps versterkt Appfour zijn reputatie als actieve appontwikkelaar voor Wear OS. De nieuwe apps zijn voornamelijk gebaseerd op GPS.

Advertentie

Eigenaars van een Android-smartwatch zijn misschien wel bekend met Appfour. Het bedrijf heeft in het verleden al meer apps ontwikkeld voor Wear OS en voegt daar nu zes nieuwe apps aan toe. Deze apps maken voornamelijk gebruik van GPS-functies om hun werk te kunnen doen.

Ten eerste gaat het in feite om vijf nieuwe apps en niet om zes. De apps heten namelijk Altimeter, Compass, GPS Tracker, Speedometer, Stopwatch en Instruments. Deze laatste is één app die de vorige vijf combineert, waardoor je geen vijf afzonderlijke apps zou moeten downloaden als je van plan bent om ze allemaal te gebruiken.

De apps zelf zijn daarnaast niet al te revolutionair. De Altimeter is een nauwkeurige barometrische hoogtemeter die je huidige hoogte en verticale snelheid aangeeft. De Compass-app is in feite een doodgewoon kompas – wie had dat nu zien aankomen – dat nog wat extra informatie geeft over de stand van de zon en maan.  De GPS Tracker geeft op een kaart aan waar je je bevindt en laat je deze locatie delen met anderen. De Speedometer is dan weer een snelheidsmeter en de Stopwatch is tot slot een… stopwatch.

Ten slotte zijn alle apps gratis te verkrijgen in de Play Store. Je kan ofwel afzonderlijk de apps downloaden die jij wil gebruiken of meteen gaan voor het totaalpakket en de Instruments-app aanschaffen.

Advertentie