Nieuws

Amazon stopt Alexa in je microgolfoven

Amazon blijft de smart speaker markt domineren en wil in het najaar van 2018 nog acht nieuwe toestellen aan het assortiment toevoegen.

De smart speaker markt blijft maar groeien en Amazon maakt daar met Alexa een belangrijk deel van uit. Het succes van de virtuele assistent de voorbije jaren heeft ervoor gezorgd dat Amazon zich nu extra gaat toeleggen op nieuwe toepassingen. Volgens bronnen van CNBC staan er niet minder dan acht nieuwe Alexa-toestellen op het programma en ze zullen nog voor het einde van het jaar beschikbaar zijn.

We weten alvast dat het zou gaan om een microgolfoven, versterker, ontvanger, subwoofer en een auto gadget. Een hele uitbreiding van het Alexa productgamma dus, wat Amazon nog meer controle geeft over alles wat er zich in je huiskamer afspeelt. De apparaten zullen er tevens voor zorgen dat consumenten zich nog meer tot het Amazon ecosysteem gaan beperken.

Alexa begon voor de release in 2014 als een passieproject binnen het bedrijf, maar in 2017 was het uitgegroeid tot een heuse onderneming waar volgens Amazon zo’n 5000 medewerkers fulltime mee bezig zijn. De investering legt het bedrijf zeker geen windeieren want in mei vernamen we dat Amazon zo’n 60% van de smart speaker markt in de VS in handen heeft.

Gelukkig zal het bedrijf hierdoor ook de nodige concurrentie krijgen van elektronicagiganten zoals Samsung en LG. Zeker een uitdaging voor Amazon, maar een die belangrijk is in een wereld waar smart apparaten steeds meer impact hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business