Nieuws

Xbox One krijgt ondersteuning voor toetsenbord en muis

Voor wie niet kan kiezen tussen console en pc gaming zou de Xbox One wel eens de ideale tussenoplossing kunnen zijn.

In een nieuwsbericht op hun website kondigt Xbox aan dat ze ondersteuning voor toetsenbord en muis toevoegen aan hun console. Op deze manier willen ze gebruikers meer vrijheid geven over de manier waarop ze willen spelen. Xbox benadrukt wel dat game-ontwikkelaars zelf ondersteuning voor toetsenbord en muis moeten voorzien in hun game, enkel en alleen als ze dit willen. Of een game speelbaar is met toetsenbord en muis hangt dus volledig af van game tot game. Warframe wordt een van de eerste games die de nieuwe manier van spelen zal benutten. In de komende weken wordt de update uitgerold voor gebruikers die lid zijn van Xbox Insider, een programma voor testers van nieuwe mogelijkheden.

Ook wat bezorgdheid

Ondanks dat het nieuws met veel enthousiasme werd ontvangen, heerst er ook bezorgdheid. Gamers die spelen met een muis kunnen namelijk veel sneller handelen dan gamers die een controller gebruiken. Vooral bij shooters zouden spelers die met een muis spelen dus een groot voordeel hebben ten opzichte van gamers die met een controller spelen. Het is nog niet bekend hoe dit probleem zal worden getackeld, maar we hopen alvast dat veel ontwikkelaars de gamers die spelen met muis zullen scheiden van de spelers die een controller gebruiken. Sowieso wordt het interessant om te zien hoe de trend zich zal verderzetten.

Volgens Xbox zouden de meeste muizen en toetsenborden moeten werken, maar het bedrijf gaat nog een stapje verder. Ze kondigen namelijk aan dat ze samenwerken met Razer om hardware uit te brengen die specifiek gemaakt is voor Xbox One. Xbox zal meer bekendmaken over de samenwerking en hun plannen voor ondersteuning van toetsenbord en muis op 10 november.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business