Nieuws

Nintendo Switch komt naar scholen in New York

Het doel van Nintendo Labo is altijd geweest om kinderen nieuwe vaardigheden te leren en in een partnership met Institute of Play doet Nintendo nu net dat.

Een partnership tussen Nintendo en de non-profit Institute of Play gaat ervoor zorgen dat de Switch als educatieve tool gebruikt zal kunnen worden in New Yorkse scholen. Het gaat om een pilootprogramma dat de Nintendo Labo kits zal gebruiken. Deze kits, die ook gewoon in de winkel te kopen zijn, geven kinderen toegang tot verschillende doe-het-zelf knutselprojecten.

Nintendo Labo is sinds een tijdje ook hier in België verkrijgbaar in verschillende edities, zoals de ‘variety kit’. Deze bevat kartonnen bouwplaten die je samen met de Switch en Joy-Con controllers kan transformeren in verschillende leuke items, waaronder een piano. Verder is er ook nog de ‘vehicle kit’ en de ‘robot-kit’. Deze zijn iets geavanceerder en laten je toe om robots en voertuigen te produceren. Ze kosten tussen de 70 en 80 euro.

Volgens een aankondiging van Nintendo en Institute of Play moet de samenwerking ervoor zorgen dat kinderen hun vaardigheden kunnen verbeteren, waaronder communicatie, samenwerking, creativiteit en kritisch- en probleemoplossend denken.

De bedrijven willen het programma naar 100 scholen in de VS brengen voor het huidige schooljaar als alles goed gaat in New York. Zo’n 2000 studenten van 8 tot 11 jaar zullen er op dat moment van kunnen genieten.


Geïnteresseerd in Nintendo Labo? Koop de sets via Coolblue.

educatiefInstitute of Playnintendonintendo laboontspanningswitch

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals