Nieuws

WhatsApp voegt ondersteuning voor stickers toe

De berichtenapp WhatsApp ondersteunde reeds emoji’s en GIFs, maar binnenkort komen daar ook (eindelijk) stickers bij.

Al een aantal jaar biedt Facebook Messenger je de mogelijkheid aan om uitgebreide stickercollecties te sturen naar je vrienden. Uiteindelijk kwamen daar ook GIFs bij om je ervaring nog wat op te leuken. WhatsApp doet dan weer net het tegenovergestelde. De berichtenapp ondersteunde namelijk al een tijdje de mogelijkheid om GIFs te versturen, maar op het vlak van stickers bleef het muisstil, althans tot vandaag. In een blogbericht werd er aangekondigd dat ook WhatsApp binnenkort stickers zal bevatten.

Hoewel WhatsApp een onderdeel is van Facebook, is dat niet op te merken bij het ontwerp van de stickers. De app bevat namelijk volledig nieuwe, unieke stickers die niet beschikbaar waren, zijn of zullen zijn op Messenger. Ook is de mogelijkheid toegevoegd voor derden om stickerpacks te ontwerpen om deze in de app te introduceren. Om dit laatste nog wat makkelijker te maken, heeft WhatsApp een set API’s en interfaces toegevoegd waarmee ontwikkelaars stickerapps kunnen bouwen waarmee stickers toegevoegd kunnen worden aan de berichtenapp. Gebruikers zullen dus die afzonderlijke stickerapps kunnen downloaden om nieuwe sets stickers te kunnen versturen in WhatsApp.

De update zal tot slot beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android en zal de komende weken verspreid worden. Ontwikkelaars die graag zelf stickers willen ontwerpen, kunnen hier meer informatie verkrijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business