Nieuws

Dit is de nieuwe iPad Pro

Zoals verwacht was de iPad Pro de ster van het Apple Event in Brooklyn. Makkelijk was het niet, want het toestel stond naast andere langverwachte aankondigingen zoals een nieuwe MacBook Air en een herwerkte Mac Mini. 

Zoals verwacht bestaat de voorkant van de iPad Pro uit een Liquid Retina-display met fijne schermranden. Sterker zelfs, dit is het enige waar de voorkant uit bestaat. De thuisknop werd namelijk volledig weggelaten en er werd Face ID toegevoegd zodat je je toestel kan ontgrendelen met je gezicht in plaats van met je vinger. Door middel van bewegingen kan je navigeren naar andere apps, het beginscherm, … net zoals je dat bij de iPhones zonder thuisknop ook doet.

Krachtpatser

Het is duidelijk dat Apple de iPad niet ziet als leuk apparaatje om wat op te lezen, maar effectief als krachtpatser die de kracht van high-end laptops kan evenaren. De nieuwe A12X Bionic chip kan per seconde vijf biljoen taken uitvoeren en maakt van de iPad Pro een toestel dat sneller is dan 92% van alle draagbare computers die in de afgelopen twaalf maanden werden verkocht. De grafische prestaties zijn ook dubbel zo snel, wat het toestel ideaal maakt voor games en augmented reality. Apple benadrukte meermaals dat de iPad niet enkel de bestverkochte tablet is, maar ook de bestverkocht computer. Ondanks al deze kracht weegt de iPad Pro slechts 468 gram en zou de batterij tot 10 uur lang moeten meegaan.

USB-C

Apple stapt (eindelijk) af van hun lightning-connector en voorziegt de nieuwe iPad Pro van USB-C. Dit zorgt ervoor dat je het toestel kan verbinden met beeldschermen en andere apparatuur zoals fotocamera’s zonder dat je hiervoor dure adapters moet aankopen. Bovendien is het ook mogelijk om je smartphone op te laden door hem te verbinden met de iPad Pro. Ironisch genoeg bevat geen enkele iPhone een USB C-poort dus je zal nog steeds een (te dure) kabel moeten aanschaffen om je iPhone op deze manier te kunnen opladen.

Bron: screenshot Apple Event Livestream, 2018-10-30, www.apple.com

Aantrekkingskracht

De tablet bevat 102 magneten die ervoor zorgen dat je zowat overal het nieuwe Folio Keyboard of de nieuwe Apple Pencil kan bevestigen. Meer zelfs, wanneer je de Apple Pencil nu bevestigt aan de zijkant van het toestel begint hij meteen op te laden. Zo kan het dus quasi nooit meer voorvallen dat je Apple Pencil een lege batterij heeft. De Apple Pencil reageert nu ook op aanrakingen. Zo kan je bijvoorbeeld twee keer tikken op de stylus tikken om van tool te veranderen. Het nieuwe Folio toetsenbord beschermt de voor- en achterkant van het toestel.

Prijzen en beschikbaarheid

De iPad Pro is vanaf vandaag te bestellen en is leverbaar vanaf 7 november. De prijzen zijn als volgt:

11-inch display 

  • 64 GB: 899 EUR
  • 256 GB: 1.069 EUR
  • 512 GB: 1.289 EUR
  • 1 TB: 1.729 EUR

12,9-inch display

  • 64 GB: 1.119 EUR
  • 156 GB: 1.289 EUR
  • 512 GB: 1.509 EUR
  • 1 TB: 1.949 EUR

Voor een versie die naast wifi ook beschikt over mobiele data betaal je nog wat meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business