Nieuws

Instagram komt met walkie-talkie functie

Instagram komt met voice-chat voor het chatgedeelte van de app. Hebben we binnenkort twee exemplaren van Facebook Messenger?

Instagram is de laatste jaren geëvolueerd tot zoveel meer dan een app om je foto’s te delen en met goede reden, want moederbedrijf Facebook verliest aan populariteit bij jongeren. Terwijl tieners wegtrekken hoopt het bedrijf hen via Instagram toch nog te behouden, wat voorlopig nog aardig lukt. Het zal echter als geen verrassing komen dat het chatgedeelte van de app er steeds meer gaat uitzien als Facebook Messenger. Vandaag komt daar voice-chat bij.

De nieuwe functionaliteit is beschikbaar na een update van de app.

Het lijkt een handige nieuwe functie. Je houdt de microfoonknop naast het tekstvak ingedrukt en zegt wat je te zeggen hebt, daarna laat je los en wordt het audiobericht verstuurd. Als je niet helemaal tevreden bent, kan je het bericht naar de prullenbak slepen.

Op Twitter was het echter zoeken naar positieve feedback over de komst van de nieuwe functie. Content creators staan bijvoorbeeld niet te wachten om nu ook lastiggevallen te worden met gesproken berichten, terwijl andere gebruikers IG vragen om zich eerst te richten op dingen die zij echt nodig vinden. Het gaat dan van een nachtmodus of het verbeteren van de videokwaliteit tot het toevoegen van muziek aan Stories (na 6 maanden nog steeds niet overal beschikbaar) of de terugkeer van chronologische berichten.

Ondertussen gebeurt er achter de schermen bij Instagram ook heel wat, het bedrijf stelde Vishal Shah aan als nieuw Head of Product. Hij zal de positie van Adam Mosseri overnemen, die momenteel het bedrijf leidt als Head of Instagram. Dit zorgt ervoordat er één open vacature minder is bij het bedrijf, dat nog steeds op zoek is naar een nieuw Head of Engineering en een nieuwe COO nadat deze elders diverse promoties accepteerden. Ook Instagram medeoprichters Kevin Systrom en Mike Krieger verlieten een tijdje geleden plots het bedrijf. Er is dus zeker nog werk aan de winkel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business