Nieuws

iTunes en AirPlay komen naar Samsung tv’s

Apple lijdt op dit moment onder een beurscrash vanwege teleurstellende iPhone-verkopen waardoor ze genoopt worden om nieuwe bronnen van inkomsten te verkennen. Het uitbreiden van hun services zoals iTunes lijkt alvast een eerste stap te worden.

Apple staat bekend om hun gesloten ecosysteem. Wilde je films kopen op iTunes en ze vervolgens bekijken op je tv, dan moest je een Apple TV gebruiken in plaats van een Chromecast of ander soort mediaspeler. Daar komt nu verandering in, want Samsung en Apple kondigen aan dat ze samenwerken om iTunes naar de Samsung Smart tv’s te brengen in de vorm van een applicatie.

Op die manier wordt het mogelijk om rechtstreeks via de tv films en series te kopen of huren via iTunes en ze zo naar de tv te streamen. De applicatie wordt uitgerold in 100 landen en is beschikbaar voor de Samsung Smart tv’s uit 2018 en 2019. Mogelijk is het uitrollen van de app een eerste stap in het plan van Apple om een Netflix-concurrent te bouwen.

Daarnaast zal AirPlay 2 ook worden uitgerold naar Samsung Smart tv’s. Wie dus een iPhone of iPad gebruikt om media te consumeren zal deze moeiteloos kunnen streamen naar zijn of haar Samsung Smart tv. Vooralsnog was dit enkel mogelijk via een Apple TV.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business