Nieuws

Apple’s grootste bijdrage aan de mensheid wordt gezondheidsgerelateerd

Apple lijkt steeds meer aandacht te vestigen op services zodat ze niet afhankelijk zijn van de (teleurstellende) iPhone-verkopen. Met wellicht een nieuwsservice en video streaming service reeds in de pijplijn, wordt de focus op gezondheidszorg ook verder doorgezet.

In een interview bij CNBC heeft Tim Cook duiding gegeven over de toestand van het bedrijf. Zo ontkent hij bijvoorbeeld dat de iPhone XR een flop is, sterker zelfs, het zou dagelijks de best verkopende iPhone zijn. Hij vulde wel aan dat hij wel degelijk meer iPhone XR’s zou willen verkopen en dat het bedrijf eraan werkt om de afzet te verhogen.

Een andere vraag die bij het interview naar voren kwam, was hoe Apple hun services zou laten groeien, in die mate dat het zelfs 40 procent van het bedrijf zou kunnen innemen. Heel concreet werd het niet, maar Tim Cook vertelde wel dat er meer services worden aangekondigd dit jaar. Wat die services precies zijn is voorlopig nog koffiedik kijken. Het bedrijf zou er echter al jaren mee bezig zijn.

Er werd ook ingegaan op de steeds groeiende interesse van Apple voor gezondheidszorg. “Ik geloof dat, wanneer je in de toekomst terugblikt op Apple en jezelf afvraagt wat Apple’s grootste bijdrage aan de mensheid was, dan zal dat iets met gezondheid te maken hebben,” wist Tim Cook te vertellen. “Ons bedrijf is altijd gericht geweest op het verrijken van mensenlevens. Omdat we steeds meer in de gezondheidszorg zijn terechtgekomen via de Apple Watch en andere dingen die we hebben gemaakt met ResearchKit en Carekit en het plaatsen van je medische gegevens op iPhone, is dit erg belangrijk. We zijn de gezondheidszorg aan het democratiseren. We nemen wat vooralsnog tot instituties behoorden en stellen het individu in staat om hun gezondheid te beheren.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business