Nieuws

VLC bereikt razendsnel een mijlpaal van drie miljard downloads

VideoLan, de ontwikkelaar achter VLC, had een stand op CES 2019 om drie miljard downloads te vieren tijdens het technologie-evenement in Las Vegas. Vrijdagochtend werd het aantal downloads ruimshoots overschreden.

VLC, de welbekende videospeler voor iOS, Android, Windows en Mac, heeft op vrijdag drie miljard downloads bereikt, zo blijkt uit verschillende tweets, onder andere van Ludovic Fauvet, ontwikkelaar bij VLC. Op 1 februari 2002 werd de videospeler voor het eerst uitgebracht, toen nog in het tijdperk waarbij er geen mogelijkheden waren om VLC op je telefoon te gebruiken. Door de jaren heeft VLC relatief weinig concurrentie gehad, weinig videospelers hadden zoveel aantrekkingskracht als de applicatie van VideoLan. VLC had wel concurrentie van zowel Windows Media Player en iTunes, maar VLC had toch nog altijd een groot voordeel: je kan bijna alle video en audiobestanden via VLC afspelen. Het maakt daarbij niet uit of je al eens van het mediaformaat hebt gehoord of niet. Met de behaalde mijlpaal heeft VideoLan ook een mooi cadeau voor zijn gebruikers in gedachten.

Ongeveer 25 procent van alle downloads zijn via mobiele apparaten, aldus VideoLan. Jean-Baptiste Kempf, een van de belangrijkste ontwikkelaars voor VideoLan, heeft tegenover Variety weten te vertellen dat er werk wordt verzet om Airplay naar VLC te brengen. Wanneer dit precies het geval zal zijn durft hij nog niet te zeggen, maar vermoedelijk zal de functie al binnen een maand toegevoegd worden, en, zoals altijd het geval is geweest met VLC, is de functie ook gratis te gebruiken. Met de functie wordt het voor gebruikers van een Android-telefoon gemakkelijk om video’s naar hun Apple TV toe te streamen – voorheen was dat nog niet mogelijk. Ondersteuning voor Airplay zou mogelijk met een aanstaande grote release van VLC verschijnen, VLC 4. Naast Airplay is het team ook bezig om het bekijken van 2D video met VR-headsets mogelijk te maken, als hekkensluiter noemt Kempf dat er wordt gewerkt aan een betere mediabibliotheek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business