Nieuws

Gevaarlijke bug bij elektrische steps van Lime in Zwitserland

Elektrische steps van Lime kunnen een handig vervoersmiddel zijn voor korte afstanden. Althans, als ze niet plots stilvallen tijdens de rit.

In het Zwitserse Zurich zijn er onverwachte problemen opgedoken bij de elektrische steps van Lime. Een bug in het systeem zorgde er namelijk voor dat de steps tijdens de rit plots stopten, wat soms tot gevaarlijke situaties kon leiden.

Tijdelijk buiten werking

Wat de oorzaak is van deze bug is voorlopig nog onbekend, maar Lime heeft uit voorzorg alle steps van de baan gehaald om veiligheidsredenen. Een step van Lime rijdt gewoonlijk aan 20 km/u en de bug zorgde ervoor dat de steps plots blokkeerden met als gevolg dat bestuurders soms van de step gegooid werden. De verwondingen in kwestie varieerden van enkele schrammen tot o.a. een gebroken elleboog.

Lime voert nu een grondige veiligheids- en kwaliteitscontrole uit bij de steps. In ruil voor dit ongemak heeft het bovendien 15 gratis rijminuten beloofd aan de gebruikers van de steps. Wanneer die precies terug op de baan zullen verschijnen, deelde het bedrijf dan weer niet mee.

Deze problemen komen tot slot zeer ongelegen voor Lime. Een dergelijk voorval komt echter nooit goed uit, maar het bedrijf heeft grootse plannen om snel wereldwijd uit te breiden. Hoewel deze technische problemen beperkt bleven tot Zurich, komen ze de algemene reputatie van het bedrijf niet ten goede.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business