Nieuws

Dyson verhuist hoofdkwartier naar Singapore

Oprichter James Dyson verhuist het hoofdkantoor van zijn bedrijf naar Singapore, dat werd bekend bij de bespreking van de cijfers van 2018. Gezien het feit dat de topman een grote voorstander was van de Brexit, is de verhuis vanuit Groot-Brittannië best opmerkelijk te noemen.

Het bedrijf dringt er echter op aan dat de beslissing niets te maken heeft met de Brexit of belastingen, maar enkel slaat op het toekomstbestendig maken van de onderneming. Een groot deel van de omzet zou namelijk afkomstig zijn uit Azië. De groei in Azië is naar verluidt zelfs twee keer zo groot als in andere delen van de wereld. Door de verhuis kan het bedrijf dus dichter bij zijn klanten zijn.

Dyson wil zich ook steeds meer gaan richten op elektrische wagens. Vooral voor die markt lijkt de Aziatische markt een betere keuze te zijn. Eerder werd al bekend dat er tegen 2020 een nieuwe fabriek zou komen in Singapore voor de ontwikkeling van elektrische wagens. Het is nog niet bekend wanneer de verhuis precies doorgaat, maar volgens bestuursvoorzitter Jim Rowan zou het wel zo snel mogelijk gebeuren, mogelijk dus nog voor de Brexit. Ondanks de verhuis, zal het bedrijf blijven investeren in zijn uitvalsbasissen in Groot-Brittannië en zullen er geen jobs verloren gaan.

Verder doet Dyson het voortreffelijk. De omzet steeg tot 1,1 miljard euro, dat is een record in de geschiedenis van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business