Nieuws

Chinese website zet belangrijke specificaties Sony Xperia XZ4 online

Het MWC is over een maand al afgelopen. Dus is het zoals gebruikelijk tijd voor alle smartphones om grootschalig uit te lekken. Sony heeft tijdens zijn presentatie van de Xperia XZ4 alvast niks nieuws meer te vertellen.

Het Mobile World Congress (MWC) is nog niet begonnen, toch is er al voldoende nieuws over telefoons. Sony is een van de fabrikanten die tijdens MWC zijn zegje zal doen. Om precies te zijn heeft het bedrijf op maandag 25 februari in de ochtend zijn evenement gepland staan. Wat het bedrijf in petto heeft voor zijn event is niet bevestigd. Toch is er al wel een beeld te schetsen. Eerdere jaren onthulde Sony telkens één (of meerdere) nieuwe smartphone(s) tijdens MWC en IFA. Om die reden maken wij ons nu op voor de onthulling van de Sony Xperia XZ4. De Chinese website GizmoChina heeft de belangrijkste specificaties van het nieuwe toestel verkregen. Het lijkt te gaan om een foto van de specificaties vanaf de productpagina van de XZ4 – een screenshot dat overigens gemaakt is door SumahoInfo.com.

GizmoChina bevestigt direct informatie die al eerder via OnLeaks verscheen over de Sony Xperia XZ4. Het Japanse Sony zal de eerste fabrikant zijn met een 6,5-inch 21:9 scherm. Het OLED-paneel, naar alle waarschijnlijkheid uit de fabrieken van LG Displays, heeft een QHD+ resolutie (3360 x 1440P). Er lijkt ook ondersteuning voor HDR aanwezig te zijn, al is er geen informatie over de piekhelderheid van het scherm. Intern lijkt de Sony Xperia XZ4 een ‘run-of-the-mill’ high-end smartphone zijn. Zoals verwacht zal er een Qualcomm Snapdragon 855 SoC aanwezig zijn met 6 GB RAM- en 128 GB opslaggeheugen. Sony heeft de grootste batterij ooit, voor een Sony Xperia-toestel, in de XZ4 weten te verwerken. Er zit namelijk een 4.400 mAh-batterij in het toestel. De batterij kan worden opgeladen met USB-C-PD, maar ook draadloos via de Qi Wireless Charging-standaard.

Uitnodiging Sony MWC 2019.

Gezien eerdere lekken is er een vrij duidelijk beeld ontstaan over de XZ4. Al blijven er nog wel een aantal vragen bestaan. Zo is het niet bekend of Sony (eindelijk) de camera’s heeft vernieuwd, en hoe groot de schermranden daadwerkelijk zullen zijn. Ook zijn de prijzen voor het toestel nog niet bekend. Gezien de prijsstelling van 799 euro voor de Sony Xperia XZ3, bestaat er de kans dat de XZ4 nog wel een stuk duurder wordt, maar dat blijft koffiedik kijken. Welke toestellen Sony naast de XZ4 zal tonen, is nog niet bekend. Eerder zijn er al geruchten verschenen over een XZ4 Compact. Ook de Sony Xperia XA en L-series zijn toe aan vernieuwingen, de kans is groot dat Sony het Mobile World Congress aan zal grijpen als het podium voor deze series. Let wel, wij hebben geen informatie achter de schermen, en kunnen het dus niet met zekerheid zeggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business