Nieuws

Update over Twitter-functie om tweets te bewerken

Een van de grootste frustraties is op Twitter is het gebrek aan een functie om tweets te bewerken. Hier lijkt gelukkig verandering in te komen.

Is het moment eindelijk aangebroken, dat ene moment waarop Twitter-gebruikers al jaren aan het wachten zijn? Dat magische moment waarop je een spelfout in een tweet nog snel kan aanpassen, lijkt er eindelijk aan te komen.

In een interview met Joe Rogan gaf Twitter-CEO, Jack Dorsey, enkele details prijs over de toekomstige functie om tweets te bewerken. Een lanceringsdatum kon hij jammer genoeg nog niet prijsgeven, maar het is alvast fijn om te weten dat er aan de functie wordt gewerkt bij Twitter.

Dorsey maakt in het interview duidelijk dat de functie uitsluitend zal dienen voor snelle aanpassingen. De functie zou de verzending van de tweet vertragen met 5 tot 30 seconden, vergelijkbaar met de verzendvertraging bij sommige e-maildiensten. In die korte tijdspanne zou je je tweet nog kunnen bewerken voor iemand anders hem te zien krijgt. Dorsey voegt hieraan toe dat een langere vertraging een slecht effect zou hebben op de real-time gespreksflow op het platform.

In dit geval gaat het dus niet om een echte bewerkknop, aangezien de tweet niet verstuurd wordt tijdens die tijdspanne. Toch laat Dorsey ook de optie van een echte bewerkfunctie niet geheel achterwege. Hier zou er sowieso een optie komen waarmee de originele tweet ook bekeken kan worden, zodat gebruikers geen zaken uit het verleden kunnen verdoezelen. Denk bijvoorbeeld aan politici die een controversiële tweet gaan bewerken om in een beter daglicht te staan.

Hoe de bewerkfunctie van Twitter er uiteindelijk zal uitzien (en wanneer we die zullen zien), blijft voorlopig nog giswerk. In onderstaande video kan je alvast zelf zien wat Dorsey te zeggen heeft. Het onderwerp over de bewerkfunctie wordt besproken rond 1 uur en 20 minuten.

https://www.youtube.com/watch?v=_mP9OmOFxc4

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business