Slack

Slack Technologies heeft gisteren bekendgemaakt dat het een aanvraag heeft ingediend bij de Amerikaanse SEC om een beursgang te maken. 

Slack heeft nog steeds plannen voor een direct listing in plaats van een traditionele IPO. Een dergelijke listing geeft insiders volgens Slack de optie om meteen te verkopen en houdt ook traditionele derde partijen buiten, die vaak een vinger in de pap hebben bij de volatiele beginperiode van een beursgang.  

Berichtenplatform Slack hoopt nu dat het een waardering van meer dan 10 miljoen dollar zal weten te behalen. Het bedrijf specifieerde niet hoeveel aandelen het zou verkopen en wat de prijs van die aandelen zou zijn.  

Slack ging van start in 2013 en laat teams en ondernemingen toe om te communiceren via groeps- en privéchat. Het medium heeft daarmee in sneltempo een plaatsje weten te veroveren als een van de belangrijkste communicatiemiddelen op de werkvloer.  

In de voorbije vijf jaar is het aantal betalende klanten van Slack gestegen met meer dan vijftig procent tot een aantal van 85.000. Dat liet Slack Technologies weten in een blogpost.  

Slack kampt wel met stevige concurrentie zoals Microsoft Teams en Google Hangouts. Naast het berichtenplatform willen ook Uber, Lyft, en Airbnb naar de beurs trekken.