Nieuws

Thailand lanceert eerste proefbanken voor 5G van Huawei

Op vrijdag lanceerde Thailand de eerste proefbanken voor het testen van 5G-voorzieningen van Huawei, ondanks waarschuwingen van de VS.

Een Huawei-proefbank voor 5G in Thailand, de oudste bondgenoot van de VS in Azië, zou meteen ook een primeur zijn voor Huawei.

Huawei is ‘s werelds grootste producent van telecominfrastructuur en de tweede grootste producent ter wereld op het gebied van smartphones. De laatste tijd krijg de Chinese telecomreus te kampen met groeiende internationale kritiek. Zo wordt gevreesd dat China de infrastructuur van Huawei zou gebruiken als een spionagetool, een claim die Huawei al meermaals ontkracht heeft.

Ook zit de CFO van Huawei, Meng Wanzhou momenteel op hete kolen. Begin december werd ze opgepakt in Vancouver, Canada. Na lang beraad werd ze terug op borgtocht vrijgelaten. Het hele debacle is de zoveelste episode in de handelsoorlog tussen de VS en China.

[related_article id=”232676″]

Thailand evenzeer bezorgd

Thailands samenwerking met Huawei betekent wel niet dat het land niet dezelfde bezorgdheid om spionage deelt als de VS. Dat meldde de Thaise Minister voor Digitale Economie Pichet Durongkaveroj bij de lancering.

“We houden onze ogen open. Deze 5G-proefbank is echter een testperiode voor het land”, liet hij weten aan Reuters. “Ondertussen observeren we en kunnen we zo de aantijgingen bevestigen of ontkennen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business